Foto: Pål Hornburg

Ronny Bank

RONNY BANK (f. 1971) arbeider med maleri og grafikk. Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art and Design i England. Han er delvis selvlært som maler, og har arbeidet med kunst på heltid siden 2005.Bank betegnes som en popmodernistisk kunstner med Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Per Kleiva og andre popartkunstnere som sine inspirasjonskilder. 

"Man kan si og tenke hva man vil om tegneserier, men bare tenk hvor viktig dette, tegneseriene, har vært for folk! At selv nå, 50 år etter hans død, er Walt Disney kanskje det fremste symbolet på amerikansk kultur, og det ville i det hele tatt være vanskelig å forestille seg en verden uten det han og andre med ham skapte. Deres verden, formet min verden. Så enkelt er det!

Jeg blir ofte spurt "Hvorfor maler du Mikke Mus og Fantomet?"...Jeg jobber ikke med verken Mikke Mus, Fantomet, Batman, Sølvpilen eller noen av de andre velkjente tegneseriefigurene, men med betydning de og tegneserienes verden hadde på meg gjennom min egen barndommen, og ikke minst hvilken betydning det fremdeles har for meg! Jeg leker med følelser som fremdeles vekker tanker hos meg, glemte minner, fantasiene og dagdrømmene jeg gikk rundt med som barn. Alle mine arbeider er inspirert av 60-, 70- og 80-tallets tegneserier, tegneseriehelter, popkultur samt erfaringer fra min egen barndom."

- Ronny Bank

lagt til handlevogn