Gro Mukta Holter

Gro Mukta Holter

Gro Mukta Holter er maler, grafiker, tegner og har også erfaring med offentlig utsmykning og installasjoner, samt en rekke designprosjekter internasjonalt og nasjonalt. 

Hun er opptatt av å utforske kulturelle og identitetsmessige temaer i sitt kunstnerskap. Som adoptert spedbarn fra Bangladesh til Norge i 1976, reflekterer hun over hvordan oppveksten og barndomsminnene våre former våre verdier og holdninger. Hun ser spesielt på hvordan sin utenlandske bakgrunn problematiserer spørsmål rundt identitet, og navigerer gjennom komplekse følelser knyttet til kulturarv, savn, ensomhet, mellommenneskelige relasjoner og tilhørighet.
Visuelt har hun alltid brukt en koloritt som noen ganger blir sett på som unorsk. Dette kan være en påminnelse om den arven hun ikke kjenner, som kanskje er knyttet til spørsmålene rundt hva er arv og hva er miljø? Hun ser på disse ubesvarte spørsmålene som en berikelse, og vil fortsette å utforske og reflektere over disse temaene i sine malerier, tegninger og grafiske arbeider.

lagt til handlevogn