Lars Christian Istad

Lars Christian Istad er født i Ålesund 21. juli 1934. Han er oppvokst i Trondheim, og har vært bosatt i Molde siden 1963. Lars Christian er selvlært som billedkunstner. 

Istads fargetresnitt er skåret med en kyndig hånd, og han bruker såpass lite trykksverte at treets årringer får spille med i det ferdige trykk som striper og skygger i fargeflatene. De tyne fargene gjør det også mulig for ham å arbeide bevisst med belysning. Han gjør dette med stor følelse og innsikt. Det vi har lært å beundre hos Istad, er først og fremst fastheten i komposisjonen og hans ærlige koloritt. Som få andre evner han å karakterisere kystens særtrekk.  

Lars Christian Istads kunst er representert i en lang rekke kommunale, fylkeskommunale og statlige bygg i Møre og Romsdal, i flere av Møre og Romsdal Fylkesbåters ferger, i en lang rekke norske og utenlandske båter levert av Langsten Slip og Båtbyggeri AS, samt Norges Banks filialer i Lillehammer og Kristiansund. Også en rekke bilder i Hotell Atlantic i Stavanger og Hotell Alexandra i Molde. Innkjøpt av Sør-Trøndelag Fylke og Halland Lans Landsting i Sverige. 

lagt til handlevogn